Aanmelden voor het Carrièrestart Traineeship Techniek 2018

Sebastiaan van Didden oud-trainee Carrièrestart

Kickstart je carrière


Door oud-trainee Sebastiaan van Didden

Laat ik gelijk met de deur in huis vallen: als technische student ben je over het algemeen erg gewild op de arbeidsmarkt. Logisch, de systematische methodiek om een probleem aan te pakken, die je tot in den treuren geleerd krijgt, is niet alleen toepasbaar in de technische wereld.

Zeker in dit digitale tijdperk, waar bedrijf en student met slechts één Inmail, Facebookpost of whatsoever met elkaar in contact zijn, is het niet gek als er al verschillende mogelijkheden voor je klaar liggen. Juist door die eindeloze mogelijkheden die voorbij komen, is het niet gek dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet.

Oriënteren op de arbeidsmarkt
Iets wat veel gebeurt, en wat mij ooit ook logisch leek, is om te kijken naar de zogenaamde “branding” van een bedrijf. Kan ik me identificeren met de waarden die dit bedrijf stelt? Alhoewel dit an sich een goede gedachtegang lijkt, stel je inherent het bedrijf voor op jou. En, om eerlijk te zijn, ik weet zeker dat jij meer dan drie kwaliteiten/kernwaarden hebt. Dat betekent dat er met deze methode nog steeds een eindeloze zee van bedrijven overblijft.

Bij Carrièrestart begon je daarom bij jezelf. Allereerst heb ik al mijn kwaliteiten, dingen die energie geven, etc. etc., uiteen moeten zetten om ze vervolgens structureel te ordenen. Wees gerust, er zijn meerdere trainingen om bij het nodige denkwerk te helpen. Uiteindelijk, had ik hiermee een duidelijk eigen profiel; een mission statement die niet alleen toepasbaar is op werk, maar ook mijn persoonlijke leven.

Verder kijken dan de buitenkant
De volgende fase richt zich op een match in de arbeidsmarkt. Tijdens verschillende bedrijfsbezoeken, kreeg ik ruimte om kritisch naar bedrijven te kijken en ze te toetsen aan mijn waarden. Ook hier, is er begeleiding van een professional uit de arbeidsmarkt om mee te sparren en om jouw belangen te verzekeren.

De stap naar je eerste baan
Met een duidelijk beeld van mijzelf en de arbeidsmarkt, blijft alleen de belangrijkste taak over: die droombaan bemachtigen. Tegen het einde van dit traineeship, krijg je daarom nog verschillende trainingen om je hierin te versterken. Carrièrestart is daarmee het eerste traineeship voor studenten. Waar je meer inzicht krijgt in jezelf en kennis opdoet bij diverse bedrijven. Zo geef je een kickstart aan jouw carrière.

Geïnteresseerd? Meld je hier aan. Vragen? Stuur een berichtje naar techniek@carriere-start.nl

Posted on december 8, 2017 in info

Share the Story

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top