Ons verhaal

Carrièrestart Traineeship voor studenten

Carrièrestart missie

Goed voorbereid aan je carrière beginnen. Dat wil natuurlijk iedere student. Maar in de praktijk blijkt dat vaak lastiger dan gedacht, want goed voorbereid zijn betekent veel meer dan het aftikken van een stage en een goed cijfer halen voor je tentamens. Je moet ook weten wie je bent, wat je goed kan en hoe je jouw talenten succesvol kan inzetten voor een organisatie en een baan die bij je passen. Met een goed beeld van je eigen kwaliteiten en interesses, kun je vanuit jouw kracht de arbeidsmarkt benaderen en met zelfvertrouwen starten aan een succesvolle carrière.

Door de steeds beperktere studietijd, het versoberen van de studiefinanciering, het gebrek aan begeleiding van de student naar de arbeidsmarkt door de onderwijsinstellingen én het ontbreken van zelfreflectie binnen het curriculum van bijna alle opleidingen, heeft de student van tegenwoordig niet de mogelijkheid om zich optimaal voor te bereiden op het werkende leven. Dit wordt onder andere bevestigd door het groeiend aantal hoogopgeleiden met keuzestress en werkgevers die in toenemende mate aangeven dat de theoretische scholing vaak niet voldoende is om succesvol te zijn in de dagelijkse praktijk. Dit is niet goed voor de starter, niet goed voor werkgevers en niet goed voor de samenleving als geheel.

Carrièrestart pakt de handschoen op en biedt met het eerste traineeship voor studenten een win-win-win-situatie voor de starter, de werkgever én de samenleving. Het traineeship geeft studenten beter inzicht in zichzelf en de arbeidsmarkt. Hierdoor starten zij meer bewust, meer zelfverzekerd en beter voorbereid aan hun carrière. Met als gevolg meer succes voor de starter en meer toegevoegde waarde voor de werkgever. Dit draagt bij aan wederzijds vertrouwen, een optimale relatie en duurzame groei.

Is dit traject iets voor jou? Schrijf een motivatiebrief en meld je aan! Voor meer informatie over het traineeship van Carrièrestart kijk dan op Inschrijven Traineeship Carrièrestart.

Posted on december 28, 2017 in info

Share the Story

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top