Informatieavond online Carrièrestart platform

Begin 2015 heeft Sander de Vries het initiatief genomen om Stichting Carrièrestart op te richten. De stichting heeft geen winstoogmerk en heeft als uiteindelijke doelstelling meer ruimte te creëren binnen het onderwijs voor persoonlijke ontwikkeling en gedegen arbeidsmarktoriëntatie. Goed voorbereid aan je carrière beginnen is namelijk meer dan goede cijfers halen voor tentamens. Weten wie je bent, waar je goed in bent en op welke wijze je jouw specifieke talent succesvol kunt inzetten binnen een organisatie die bij je past, is minstens zo belangrijk. Met een goed beeld van de eigen kwaliteiten en interesses, kunnen jongeren vanuit hun kracht de arbeidsmarkt benaderen en met zelfvertrouwen starten aan een succesvolle carrière. Dit is goed voor de student, goed voor werkgevers en goed voor de samenleving als geheel.

De afgelopen jaren heeft de focus altijd gelegen op het offline ontwikkelingsprogramma: het eerste traineeship voor studenten. Onze ambitie is echter om iedere student te empoweren en te helpen bij de overgang van studeren naar werken. Daarom lanceren we in oktober 2018 het online Carrièrestart platform.

Het online Carrièrestart platform biedt studenten de mogelijkheid om op eenvoudige wijze meer te leren over zichzelf, hun talenten, eigenschappen en interesses. En het geeft hen informatie over de bedrijven die partner zijn van de stichting. Hierdoor kunnen zij zich gemakkelijk en goed oriënteren op de arbeidsmarkt. Voor bedrijven biedt het platform de ruimte om hun échte verhaal te vertellen, om hun visie en missie met toekomstige werknemers te delen. Daarnaast introduceren we een innovatief matching-systeem, waarmee een bedrijf echt bij hen passende starters in het vizier krijgt en waarmee de starter meer bewust en gericht de keuze voor de eerste baan kan maken. De kans op een gelukkige succesvolle werknemer wordt daarmee vergroot.

Dit matching-systeem werkt op basis van de Core Competence Characterisation -meting (CCC).

De CCC-meting is een unieke persoonlijkheidstest die je drijfveren koppelt aan je competenties en op die manier inzicht geeft in je natuurlijke competenties (die je energie geven en die je eindeloos succesvol kunt inzetten) versus aangeleerd gedrag (dat onder druk kwetsbaar is en kan vervormen tot ineffectief gedrag). De wetenschappelijke basis onder deze meting is de analytische psychologie van Carl Gustav Jung.

Matching houdt niets anders in dan dat een organisatie met behulp van de competentie-definities die ook in de CCC-meting worden gebruikt, aangeeft waarnaar ze op zoek zijn. Studenten die de CCC-meting hebben gedaan en hebben aangegeven open te staan voor matching worden dan met hun CCC-profiel gematcht met de zoekvraag van een organisatie en krijgen aldus een ‘matchingsscore’ op basis waarvan student en organisatie met elkaar in contact worden gebracht.

De meting is het startpunt voor iedere student die gebruikmaakt van het Carrièrestart platform.

Tijdens de informatieavond maak je zelf de CCC-meting (duurt maximaal een kwartier), krijg je uitleg over de achtergrond en onderbouwing, en geven we inzicht in de mogelijkheden van het matching-systeem. Je krijgt ook een korte terugkoppeling op het resultaat van jouw CCC-meting.

 

Datum:             21 juni 2018

Tijdstip:            17.45

Voor wie:          Corporate recruiters, HR managers, HR Directors, Talent Managers, Career Coaches

Locatie:            Tropenmuseum

Kosten:             gratis

Aanmelding:     sander@carriere-start.nl

 

 

Posted on mei 9, 2018 in info

Share the Story

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top