Informatiebijeenkomsten 2018

Begin 2015 heeft Sander de Vries het initiatief genomen om Stichting Carrièrestart op te richten. De stichting heeft geen winstoogmerk en heeft als uiteindelijke doelstelling meer ruimte te creëren binnen het onderwijs voor persoonlijke ontwikkeling en gedegen arbeidsmarktoriëntatie. Goed voorbereid aan je carrière beginnen is namelijk meer dan goede cijfers halen voor tentamens. Weten wie je bent, waar je goed in bent en op welke wijze je jouw specifieke talent succesvol kunt inzetten binnen een organisatie die bij je past, is minstens zo belangrijk. Met een goed beeld van de eigen kwaliteiten en interesses, kunnen jongeren vanuit hun kracht de arbeidsmarkt benaderen en met zelfvertrouwen starten aan een succesvolle carrière. Dit is goed voor de student, goed voor werkgevers en goed voor de samenleving als geheel.

De afgelopen jaren heeft de focus altijd gelegen op het offline ontwikkelingsprogramma: het eerste traineeship voor studenten. Onze ambitie is echter om iedere student in Nederland te “empoweren” en te helpen bij de overgang van studeren naar werken. Daarom lanceren we in oktober 2018 het online Carrièrestart platform.

Het online Carrièrestart platform biedt studenten de mogelijkheid om op eenvoudige wijze meer te leren over zichzelf, hun talenten, eigenschappen en interesses. En het geeft hen informatie over de bedrijven die partner zijn van de stichting. Hierdoor kunnen zij zich gemakkelijk en goed oriënteren op de arbeidsmarkt. Voor bedrijven biedt het platform de ruimte om hun échte verhaal te vertellen, om hun visie en missie met toekomstige werknemers te delen. Daarnaast introduceren we een innovatief matching-systeem, waarmee een student echt bij haar of hem passende organisaties in het vizier krijgt en waarmee de dus starter meer bewust en gericht de keuze voor de eerste baan kan maken. De kans op het worden van een gelukkige succesvolle professional wordt daarmee vergroot.

Dit matching-systeem werkt op basis van de Core Competence Characterisation -meting (CCC).

De CCC-meting is een unieke persoonlijkheidsmeting die je drijfveren koppelt aan je competenties en op die manier inzicht geeft in je natuurlijke competenties (die je energie geven en die je eindeloos succesvol kunt inzetten) versus aangeleerd gedrag (dat onder druk kwetsbaar is en kan vervormen tot ineffectief gedrag). De wetenschappelijke basis onder deze meting is de analytische psychologie van Carl Gustav Jung.

Matching houdt niets anders in dan dat een bedrijf met behulp van de competentie-definities die ook in de CCC-meting worden gebruikt, aangeeft waarnaar ze op zoek zijn. Studenten die de CCC-meting hebben gedaan kunnen zichzelf vervolgens matchen aan de profielen van alle bedrijven die samen met ons hun CCC-profiel(en) hebben opgesteld.

De meting is het startpunt voor iedere student die gebruikmaakt van het Carrièrestart platform en is voor alle studenten in Nederland gratis te maken!

Tijdens onze informatiebijeenkomsten maak je kennis met de missie van Stichting Carrièrestart en maak je zelf de CCC-meting (duurt maximaal een kwartier). Je krijgt uitleg over de achtergrond en onderbouwing en we geven inzicht in de mogelijkheden van het matching-systeem, waardoor je een helder beeld krijgt van de vernieuwende handvatten die wij gratis aanbieden aan alle nieuwe generaties werknemers. Wij nodigen je van harte uit om één van de komende bijeenkomsten bij te wonen: Tot aan het einde van het jaar gaat het om de volgende data:

 

Datum:           12 oktober, 9 november en 7 december 

Tijdstip:         16.00

Voor wie:       Career Coaches onderwijsinstellingen, Corporate recruiters, HR professionals, Talent Managers

Locatie:         nog nader te bepalen

Kosten:         gratis

Aanmelden:  sander@carriere-start.nl

Posted on september 5, 2018 in info

Share the Story

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top