Vacature Bestuur Stichting Carrièrestart

Gezocht: nieuwe enthousiaste bestuursleden 

De afgelopen jaren heeft de stichting een goede basis gelegd om organisch te groeien, om meer bedrijven, professionals en studenten aan de zich te verbinden. Hierdoor komt zij stap voor stap dichter bij haar einddoel: het verankeren van zelfkennis en gedegen arbeidsmarktoriëntatie binnen het curriculum van opleidingen.

De stichting heeft de ambitie om een professionaliseringsslag te maken, waardoor de organisatie de verwachte groei op een solide manier kan doorzetten en versnellen. Daarom wordt het bestuur uitgebreid tot vijf bestuursleden. Tevens wordt een operationeel team van studenten samengesteld voor de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden.

Interesse om zitting te nemen in het bestuur?

Wil jij als ambitieuze young professional bestuurservaring opdoen bij een non-profit organisatie en iets betekenen voor de studenten van nu? Stichting Carrièrestart is op zoek naar drie energieke, proactieve bestuursleden met interesse in organisatieontwikkeling, oog voor nieuwe ideeën en interesse in de doelgroep studenten. De nieuwe bestuursleden complementeren het bestuur tot een aantal van vijf personen.

Het bestuur van Stichting Carrièrestart houdt zich bezig met de strategie voor de verdere professionalisering van de organisatie en het inspireren van het operationele team. Afhankelijk van de talenten, kennis en ervaring en interesses van de potentiële bestuursleden, wordt ieders portefeuille samengesteld.

Het bestuur als geheel heeft de volgende hoofdverantwoordelijkheden:

 • Nadenken en ontwikkelen van de strategie voor de komende twee jaar
 • Begeleiden van het operationele team bij het omzetten van de strategie naar een jaarlijks day to day stappenplan
 • Inspireren en begeleiden van het operationele team bij de uitvoering van het day to day stappenplan

Hierbij richt ieder bestuurslid zich op één van de volgende focusgebieden:

 1. Het ontwikkelingsprogramma voor studenten

Het ontwikkelingsprogramma voor studenten wordt ook wel het “eerste traineeship voor studenten” genoemd. Hiermee is het idealistische verhaal van stichting Carrièrestart in 2015 begonnen. Als bestuurslid ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een strategie en plan van aanpak die ervoor zorgen dat het ontwikkelingsprogramma de komende jaren verbetert, vernieuwt en aansluit bij de wensen van studenten, bedrijven en onderwijsinstellingen.

Je begeleidt en adviseert het operationele team om de strategie succesvol te implementeren.

 1. Instroom van studenten

Stichting Carrièrestart is opgericht voor de student. Zonder studenten, geen Carrièrestart. Daarom is het van belang om een continue instroom van nieuwe studenten te realiseren. Als bestuurslid ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een strategie en plan van aanpak die ervoor zorgt dat de instroom de komende jaren groeit naar uiteindelijk 7.500 studenten in 2020. Het aantal van 7.500 wordt gerealiseerd door:

 • groei van het aantal deelnemers aan het ontwikkelingsprogramma, en/ of
 • groei van het aantal deelnemers aan trainingen, en/ of
 • groei van het aantal gebruikers van het online Carrièrestart platform (vanaf komend collegejaar in gebruik)

Je begeleidt en adviseert het operationele team om de strategie succesvol te implementeren.

 1. Partnerships

Stichting Carrièrestart heeft een ideële doelstelling en heeft geen winstoogmerk. Echter, er worden wel degelijk kosten gemaakt om te kunnen bestaan en om de activiteiten te ontplooien. Daarom kunnen bedrijven de stichting ondersteunen door partner te worden. Dit houdt in dat bedrijven onze missie onderschrijven en een financiële bijdrage betalen. Als bestuurslid ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de vorm en inhoud van een toekomstbestendig partnership. Daarnaast ontwikkel je een strategie en plan van aanpak, waardoor het aantal partners in 2020 substantieel is gegroeid.

Je begeleidt en adviseert het operationele team om de strategie succesvol te implementeren.

 1. Communicatie, promotie en sociale media

Het verhaal van stichting Carrièrestart is een mooi en inspirerend verhaal. Het slaat aan bij studenten, ouders, professionals en organisaties. Als bestuurslid ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een strategie en plan van aanpak om meer mensen en organisaties bekend te maken met ons verhaal, en het bestaande netwerk van de stichting op eigentijdse wijze op de hoogte te houden van haar werkzaamheden.

Je begeleidt en adviseert het operationele team om de strategie succesvol te implementeren.

 1. Online Carrièrestart platform

De afgelopen jaren heeft de focus altijd gelegen op het offline programma. De ambitie van stichting Carrièrestart is echter om iedere student te empoweren en te helpen bij de overgang van studeren naar werken. Daarom lanceren we in oktober 2018 het online Carrièrestart platform. Het online Carrièrestart platform biedt studenten de mogelijkheid om achter hun computer meer te leren over zichzelf, hun talenten, eigenschappen en interesses. En het geeft hen informatie over de bedrijven die partner zijn van de stichting. Hierdoor kunnen zij zich gemakkelijk en goed oriënteren op de arbeidsmarkt. Als bestuurslid ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van een strategie en plan van aanpak, waarmee het online Carrièrestart platform het kloppend hart wordt van de organisatie.

Je begeleidt en adviseert het operationele team om de strategie succesvol te implementeren.

Waarvoor doe je het?

Allereerst natuurlijk omdat je passie hebt voor de ontwikkeling van mensen en je het vraagstuk omtrent de overgang van onderwijs naar de arbeidsmarkt herkent, maar daarnaast is het volgende mooi meegenomen:

 • Je doet professionele bestuurservaring op
 • Je vergroot je netwerk
 • Je ontwikkelt jezelf als persoon en professional
 • Je leert de dynamiek kennen tussen Raad van Advies, bestuur en operationeel team
 • Je leert vanuit een ideëel verhaal een strategie te ontwikkelen
 • Je leert een operationeel team inspireren en aansturen
 • Je ervaring kan je inzetten voor een maatschappelijk doel
 • Het is ontzettend leuk om te doen

Waarom ben jij geschikt?

 • Je bent een young professional met 1 – 4 jaar werkervaring
 • Je bent verbindend, verantwoordelijk, energiek, proactief en communicatief sterk
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep studenten
 • Je hebt kennis, ervaring en interesse in één van de focusgebieden
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken
 • Je hebt de discipline om zelfsturend te werken
 • Je bent maatschappelijk betrokken

Tot slot:

Om de bestuursfunctie goed uit te oefenen heb je ongeveer 2 uur per week nodig. De uren zijn in overleg met de overige bestuursleden flexibel in te delen.

De huidige voorzitter blijft de komende tijd zitten, zodat een vloeiende overgang kan plaatsvinden. Zijn positie zal uiterlijk december 2018 worden overgenomen door één van de dan al zittende nieuwe bestuursleden.

Mocht je meer informatie willen en/ of heb je vragen, kijk dan op www.carriere-start.nl en/ of neem contact op met Sander de Vries (06-14301975).

Solliciteren naar de positie van bestuurslid van Stichting Carrièrestart?

Dat kan door je curriculum vitae en korte motivatie te mailen naar sander@carriere-start.nl.

Posted on mei 31, 2018 in info

Share the Story

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top