Vacature MT lid Carrièrestart – social media & web-development

Ben jij ons nieuwe MT lid?

Wil jij als ambitieuze student management ervaring opdoen en direct iets betekenen voor al je medestudenten in Nederland? Stichting Carrièrestart is op zoek naar een energieke, proactieve en verantwoordelijke student met interesse in organisatieontwikkeling, het bedrijfsleven en het onderwijs.

Je wordt lid van een 5-koppig Management Team en bent verantwoordelijk voor alles wat online gebeurd. Van social media tot website ontwikkeling. Van online marketing tot de verdere ontwikkeling van het online platform.

Het Management Team werkt nauw samen met het Bestuur van Stichting Carrièrestart en is verantwoordelijk voor de day to day werkzaamheden. Het bestuur bestaat professionals die naast hun baan de functie van bestuurslid uitoefenen. Afhankelijk van de talenten, kennis en ervaring en interesses van de potentiële MT leden, wordt ieders portefeuille samengesteld.


Het Management Team als geheel heeft de volgende hoofdverantwoordelijkheden:

 • Samen met het Stichtingsbestuur de ontwikkelde strategie omzetten naar concrete stappen in het jaarplan
 • Uitvoeren van het jaarplan
 • Vastleggen van processen en werkwijzen
 • Opzetten en onderhouden van een team van Student Ambassadeurs in de verschillende studentensteden


Daarnaast richt jij je specifiek op:

Online communicatie, promotie en sociale media

Het verhaal van stichting Carrièrestart is een mooi en inspirerend verhaal. Het slaat aan bij studenten, ouders, professionals en organisaties. Jij bent verantwoordelijk voor het verspreiden van ons mooie verhaal en het uitbouwen van ons bereik. Daarnaast zorg je dat ons bestaande netwerk op eigentijdse wijze op de hoogte wordt gehouden van onze werkzaamheden.

Online Carrièrestart platform

De afgelopen jaren heeft de focus altijd gelegen op het offline programma. De ambitie van stichting Carrièrestart is echter om iedere student te empoweren en te helpen bij de overgang van studeren naar werken. Daarom lanceren we in oktober 2018 het online Carrièrestart platform. Het online Carrièrestart platform biedt studenten de mogelijkheid om ook online meer te leren over zichzelf, hun talenten, eigenschappen en interesses. En het geeft hen informatie over de bedrijven die partner zijn van de stichting. Hierdoor kunnen zij zich gemakkelijk en goed oriënteren op de arbeidsmarkt. Als MT lid ben je verantwoordelijk voor het reilen & zeilen en de verdere ontwikkeling van het online platform. Je bent de schakel tussen het development team en de rest van de organisatie én de buitenwereld.


Waarvoor doe je het?

Allereerst natuurlijk omdat je zelf student bent, graag werkt aan je eigen ontwikkeling en je het vraagstuk omtrent de overgang van onderwijs naar de arbeidsmarkt herkent, maar daarnaast is het volgende mooi meegenomen:

 • Samen met de andere MT leden run je je eigen bedrijf
 • Je vergroot je professionele netwerk
 • Je ontwikkelt jezelf als persoon
 • Je leert de dynamiek kennen tussen Raad van Advies, bestuur en MT
 • Je krijgt de ruimte om nieuwe initiatieven te ontplooien
 • Je leert een organisatie en team opbouwen
 • Het is ontzettend leuk om te doen
 • Bij een succesvolle uitvoering van je taak, ontvang je ook nog eens een financiële vergoeding


Waarom ben jij geschikt?

 • Je bent een online junkie
 • Je bent verantwoordelijk, initiatiefrijk, proactief en communicatief sterk
 • Je hebt kennis, ervaring of interesse in IT, web-development en social media
 • Je hebt de discipline om zelfsturend te werken
 • Je hebt een ondernemersmentaliteit of wilt die ontwikkelen
 • Je wilt meewerken aan het verder opbouwen van een jonge organisatie
 • Je staat ingeschreven bij een HBO of WO instelling
 • Je ben ten minste één collegejaar beschikbaar


Tot slot:

Om de MT functie goed uit te oefenen heb je ongeveer 10 uren per week nodig. Meer is altijd goed, maar teveel weer niet. Je moet je studiepunten namelijk wel halen! De uren zijn in overleg met de overige MT leden flexibel in te delen.

Het streven is om het MT deels te laten wisselen, waardoor kennis en ervaring kan worden overgedragen en niet verloren gaat.

Mocht je meer informatie willen en/ of heb je vragen, kijk dan op www.carriere-start.nl en/ of neem contact op met Daisy Driessen (daisy@carriere-start.nl).


Solliciteren naar de vacature van MT lid van Stichting Carrièrestart?

Dat kan door je curriculum vitae en korte motivatie te mailen naar daisy@carriere-start.nl


Over Stichting Carrièrestart

Stichting Carrièrestart richt zich op het verbeteren van de overgang van studeren naar werken. Dit doet zij door studenten meer inzicht te geven in zichzelf en de arbeidsmarkt. Sinds 2015 is dat het doel van al haar activiteiten. “Het eerste traineeship voor studenten” vormt op dit moment het kloppend hart van Carrièrestart.

De stichting is anders dan campus recruitmentbureaus, trainingsbureaus en andere bedrijven die zich bezighouden met studenten en starters. Het is namelijk een ideële organisatie, heeft geen commercieel belang en heeft geen winstoogmerk. De inkomsten worden ingezet om trainingen te geven en studenten bewust en zelfverzekerd naar de arbeidsmarkt te begeleiden.

De afgelopen jaren heeft de stichting een goede basis gelegd om organisch te groeien, om meer bedrijven, professionals en studenten aan de zich te verbinden. Hierdoor komt zij stap voor stap dichter bij haar einddoel: het verankeren van zelfkennis en gedegen arbeidsmarktoriëntatie binnen het curriculum van opleidingen.

De stichting is bezig met een professionaliseringslag, waardoor de organisatie de groei op een solide manier kan doorzetten en versnellen.

Posted on september 20, 2018 in info

Share the Story

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top