Schrijf jouw bestuur in voor de gratis Carrièrestart training

Het zesmaanden durende programma van Carrièrestart nu ook beschikbaar als training!

Stichting Carrièrestart heeft geen winstoogmerk en richt zich op het verbeteren van de overgang van studeren naar werken. Dit doen wij door studenten meer inzicht te geven in zichzelf en de arbeidsmarkt. Sinds 2015 is dit het doel van al onze activiteiten. Het eerste traineeship voor studenten vormt de blauwdruk voor onderwijsinstellingen hoe invulling te geven aan de toenemende vraag van studenten om meer ruimte te creëren voor zelfkennis en gedegen arbeidsmarktoriëntatie binnen het curriculum van studies en opleidingen. De inhoud van het traineeship is omgezet naar een aantal inspirerende trainingen waaraan bestuursleden van studie- en studentenverenigingen gratis kunnen deelnemen.

CARRIÈRESTART TRAINING VOOR BESTUREN

Goed voorbereid aan je carrière beginnen. Dat wil natuurlijk iedere student. Maar in de praktijk blijkt dat vaak lastiger dan gedacht, want goed voorbereid zijn betekent veel meer dan het aftikken van een stage, een goed cijfer halen voor je tentamens en het doen van een bestuursjaar. Je moet ook weten wie je bent, wat je goed kan en hoe je jouw talenten succesvol kan inzetten voor een organisatie en een baan die bij je passen. Met een goed beeld van je eigen kwaliteiten en interesses, kun je vanuit jouw kracht de arbeidsmarkt benaderen en met zelfvertrouwen starten aan een succesvolle carrière. Dat is waar onze training zich op richten.

DE TRAINING

De afgelopen jaren heeft Sander de Vries (oprichter van Carrièrestart) meer dan 2000 hoogopgeleide studenten en young professionals begeleid bij een diversiteit aan studie en carrière gerelateerde vraagstukken. Hij heeft hen weer op de plek gezet waar ze horen: aan het stuurwiel van hun leven. De kennis en ervaring die hij in het eerste deel van zijn carrière als tax lawyer heeft opgedaan en de inzichten die hij als executive coach door de vele gesprekken heeft verkregen, heeft hij samengevoegd in een heldere en handzame methode die studenten en professionals onderling kunnen gebruiken om zichzelf en elkaar verder te ontwikkelen als mens: human development.

Ons zesmaanden durende ontwikkelingsprogramma hebben wij omgezet naar een inspirerende training die zich specifiek richt op studenten die actief zijn als bestuurslid. Je maakt kennis met de basisbeginselen van de Human Development Methode, gaat direct aan de slag en leert de methode direct toe te passen. Dit is het startpunt om uiteindelijk actief en bewust richting te kunnen geven aan je eigen carrière en leven. De training is opgebouwd uit de volgende elementen:

  1. Ontdekken wie je bent, waar je voor staat en waar je voor gaat
  2. Ontdekken wat jouw talenten en kwaliteiten zijn
  3. Ontdekken hoe de arbeidsmarkt werkt en welke stappen nodig zijn om straks jouw loopbaanambities te verwezenlijken
  4. Ontdekken hoe je jouw bestuurswerkzaamheden kan benutten ter voorbereiding op je loopbaan

De training wordt gegeven door één van de ervaren professionele trainers van High Performance Network.

Voor student besturen zijn er geen kosten verbonden aan de training. Wel vragen we om onze missie te onderschrijven en ons verhaal te delen met de leden van jouw vereniging. Meld je nu aan via het contactformulier.

Posted on januari 5, 2018 in Uncategorized

Share the Story

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top