Vacature Management Team Carrièrestart

Management Team Stichting Carrièrestart

Stichting Carrièrestart richt zich op het verbeteren van de overgang van studeren naar werken. Dit doet zij door studenten meer inzicht te geven in zichzelf en de arbeidsmarkt. Sinds 2015 is dat het doel van al haar activiteiten. “Het eerste traineeship voor studenten” vormt op dit moment het kloppend hart van Carrièrestart.

De stichting is anders dan campus recruitmentbureaus, trainingsbureaus en andere bedrijven die zich bezighouden met studenten en starters. Het is namelijk een ideële organisatie, heeft geen commercieel belang en heeft geen winstoogmerk. De inkomsten worden ingezet om trainingen te geven en studenten bewust en zelfverzekerd naar de arbeidsmarkt te begeleiden.

De afgelopen jaren heeft de stichting een goede basis gelegd om organisch te groeien, om meer bedrijven, professionals en studenten aan de zich te verbinden. Hierdoor komt zij stap voor stap dichter bij haar einddoel: het verankeren van zelfkennis en gedegen arbeidsmarktoriëntatie binnen het curriculum van opleidingen.

De stichting is bezig met een professionaliseringslag, waardoor de organisatie de groei op een solide manier kan doorzetten en versnellen. Daarom is de stichting op zoek naar vijf ambitieuze energieke studenten die samen het Management Team van de organisatie gaan vormen.

 

Interesse om zitting te nemen in het Management Team (MT) van Carrièrestart?

 

Wil jij als ambitieuze student management ervaring opdoen en direct iets betekenen voor al je medestudenten in Nederland? Stichting Carrièrestart is op zoek naar vijf energieke, proactieve en verantwoordelijke studenten met interesse in organisatieontwikkeling, het bedrijfsleven en het onderwijs.

Het nieuw te vormen Management Team werkt nauw samen met het Bestuur van Stichting Carrièrestart en is verantwoordelijk voor de day to day werkzaamheden. Het bestuur bestaat professionals die naast hun baan de functie van bestuurslid uitoefenen. Afhankelijk van de talenten, kennis en ervaring en interesses van de potentiële MT leden, wordt ieders portefeuille samengesteld.


Het Management Team als geheel heeft de volgende hoofdverantwoordelijkheden:

 • Samen met het Stichtingsbestuur de ontwikkelde strategie omzetten naar concrete stappen in het jaarplan
 • Uitvoeren van het jaarplan
 • Vastleggen van processen en werkwijzen
 • Opzetten en onderhouden van een team van Student Ambassadeurs in de verschillende studentensteden


Daarnaast richt ieder MT lid zich op één van de volgende focusgebieden:

 1. Het ontwikkelingsprogramma voor studenten

Het ontwikkelingsprogramma voor studenten wordt ook wel het “eerste traineeship voor studenten” genoemd. Hiermee is het idealistische verhaal van stichting Carrièrestart in 2015 begonnen. Als MT lid ben je verantwoordelijk voor de invulling en coördinatie van het ontwikkelingsprogramma.

Je ben het eerste aanspreekpunt voor studenten die het programma doorlopen en vanuit het Stichtingsbestuur word je begeleid door het bestuurslid met het ontwikkelingsprogramma in zijn/ haar portefeuille.

 1. Instroom van studenten

Stichting Carrièrestart is opgericht voor de student. Zonder studenten, geen Carrièrestart. Daarom is het van belang om een continue instroom van nieuwe studenten te realiseren. Als MT lid ben je verantwoordelijk voor de feitelijke instroom van studenten. De instroom is terug te zien in het:

 • aantal nieuwe deelnemers aan het ontwikkelingsprogramma, en/ of
 • aantal nieuwe deelnemers aan trainingen, en/ of
 • aantal gebruikers van het online Carrièrestart platform (vanaf komend collegejaar in gebruik)

Je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen op dit gebied. Vanuit het Stichtingsbestuur word je begeleid door het bestuurslid met de instroom van studenten in zijn/ haar portefeuille.

 1. Partnerships

Stichting Carrièrestart heeft een ideële doelstelling en heeft geen winstoogmerk. Echter, er worden wel degelijk kosten gemaakt om te kunnen bestaan en om de activiteiten te ontplooien. Daarom kunnen bedrijven de stichting ondersteunen door partner te worden. Dit houdt in dat bedrijven onze missie onderschrijven en een financiële bijdrage betalen. Als MT lid ben je verantwoordelijk voor het vinden en verbinden van bedrijven als partner aan de stichting.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen op dit gebied. Vanuit het Stichtingsbestuur word je begeleid door het bestuurslid met de Partnerships in zijn/ haar portefeuille.

 1. Communicatie, promotie en sociale media

Het verhaal van stichting Carrièrestart is een mooi en inspirerend verhaal. Het slaat aan bij studenten, ouders, professionals en organisaties. Als MT lid ben je verantwoordelijk voor het verspreiden van ons mooie verhaal en het uitbouwen van ons bereik. Daarnaast zorg je dat ons bestaande netwerk op eigentijdse wijze op de hoogte wordt gehouden van onze werkzaamheden.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen op dit gebied. Vanuit het Stichtingsbestuur word je begeleid door het bestuurslid met de communicatie, promotie en sociale media in zijn/ haar portefeuille.

 1. Online Carrièrestart platform

De afgelopen jaren heeft de focus altijd gelegen op het offline programma. De ambitie van stichting Carrièrestart is echter om iedere student te empoweren en te helpen bij de overgang van studeren naar werken. Daarom lanceren we in oktober 2018 het online Carrièrestart platform. Het online Carrièrestart platform biedt studenten de mogelijkheid om ook online meer te leren over zichzelf, hun talenten, eigenschappen en interesses. En het geeft hen informatie over de bedrijven die partner zijn van de stichting. Hierdoor kunnen zij zich gemakkelijk en goed oriënteren op de arbeidsmarkt. Als bestuurslid MT lid ben je verantwoordelijk voor het online platform. Je bent de schakel tussen het development team en de rest van de organisatie én de buitenwereld.

Je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen op dit gebied. Vanuit het Stichtingsbestuur word je begeleid door het bestuurslid met het Online Carrièrestart platform in zijn/ haar portefeuille.


Waarvoor doe je het?

Allereerst natuurlijk omdat je zelf student bent, graag werkt aan je eigen ontwikkeling en je het vraagstuk omtrent de overgang van onderwijs naar de arbeidsmarkt herkent, maar daarnaast is het volgende mooi meegenomen:

 • Samen met de andere MT leden run je je eigen bedrijf
 • Je vergroot je professionele netwerk
 • Je ontwikkelt jezelf als persoon
 • Je leert de dynamiek kennen tussen Raad van Advies, bestuur en MT
 • Je krijgt de ruimte om nieuwe initiatieven te ontplooien
 • Je leert een organisatie en team opbouwen
 • Het is ontzettend leuk om te doen
 • Bij een succesvolle uitvoering van je taak, ontvang je ook nog eens een financiële vergoeding


Waarom ben jij geschikt?

 • Je staat ingeschreven bij een HBO of WO instelling
 • Je ben vanaf 1 september 1 collegejaar beschikbaar
 • Je bent verantwoordelijk, initiatiefrijk, proactief en communicatief sterk
 • Je hebt kennis, ervaring of interesse in één van de focusgebieden
 • Je hebt de discipline om zelfsturend te werken
 • Je hebt een ondernemersmentaliteit of wilt die ontwikkelen
 • Je wilt meewerken aan het verder opbouwen van een jonge organisatie

Tot slot:

Om de MT functie goed uit te oefenen heb je ongeveer 10 uren per week nodig. Meer is altijd goed. De uren zijn in overleg met de overige MT leden flexibel in te delen.

Het streven is om het MT deels te laten wisselen, waardoor kennis en ervaring kan worden overgedragen en niet verloren gaat.

Mocht je meer informatie willen en/ of heb je vragen, kijk dan op www.carriere-start.nl en/ of neem contact op met Sander de Vries (06-14301975).

Solliciteren naar de vacature van MT lid van Stichting Carrièrestart?

Dat kan door je curriculum vitae en korte motivatie voor 1 augustus te mailen naar sander@carriere-start.nl.

Posted on juni 20, 2018 in Uncategorized

Share the Story

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top