Samen­werken geeft het beste resultaat

Studenten &
Young Professionals

Bij ons kan je op verschillende manieren aan je eigen ontwikkeling en toekomst werken.

De weg naar jouw ideale baan

Studenten en starters goed van start laten gaan op de arbeidsmarkt. Dat is onze missie. Carrièrestart legt de focus op het creëren van jouw zelfbewustzijn.
 
  • Wie ben ik?
  • Wat zijn mijn mogelijkheden?
  • Wat wil ik bereiken?
Via een 3 stappenplan laten we jou kennismaken met je kwaliteiten en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Stap 1: Persoonlijke ontwikkeling

We beginnen bij jou. We houden je een spiegel voor om jezelf te ontdekken. Wat zijn je talenten? En wat vind je nou echt leuk om te doen? Door online cursussen te volgen, gesprekken met professionals te voeren en coaching gesprekken te hebben, kom je hier achter. Op onze Online Academy vind je verschillende curssusen, bijvoorbeeld de 'Talentenscan' cursus. Ook hebben wij een uitgebreid netwerk van young professionals, de Vrienden van Carrièrestart, die staan te springen om jou te helpen. 
 

Stap 2: De arbeidsmarkt leren kennen

Als je Rechten hebt gestudeerd, hoef je niet per se de advocatuur in. En als je een opleiding tot verpleegkundige hebt gevolgd kan je ook ergens anders dan in het ziekenhuis aan het werk. Er zijn zoveel meer mogelijkheden. Voor jou nog onbekend terrein. Maar als het aan ons ligt, brengen we daar verandering in. Bijvoorbeeld door kennis te maken met bedrijfsprofielen en gesprekken te voeren met professionals. Of je maakt via onze vacature-app een afspraak voor een koffiedate tijdens een inhousedag bij een bedrijf dat bij je past.

Stap 3: Werkervaring opdoen

De theorie van je opleiding kun je waarschijnlijk wel dromen. Maar dat vervolgens in de praktijk brengen, zit niet bij elke opleiding inbegrepen. Terwijl juist praktijkervaring je helpt te ontdekken wat echt bij je past. Daarom kan je werkervaring opdoen via onze Carrièrestart app door een stage, een bijbaan, een traineeship of een werkstudentbaan. De app is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat er op een effectieve, snelle en gemakkelijke wijze 'matches' tot stand komen tussen jou en het bedrijf. Op deze manier heb je plezier om de arbeidsmarkt te ontdekken en ontstaan er kwalitatieve matches. 
Terug naar overzicht